"Trinn for trinn."

Min første sommer.

Format A3Dette har jeg brukt:

Papir: Sounders Waterford 300 gr. (425 gr er enda bedre). Art masking fluid. 
Farger fra Holland House: Blue Violett, Gamboge Lake extra (eller new gamboge).
Farger fra Windsor Newton: Cobalt Blue, Windsor Blue (Green Chade eller Shewningen Blue), Burnt Sienna, Quinacredone Gold og Cadmium Orange.

1. Masker alle margeritter og deres stilker. Masker tykt, da er det lettere å fa av. Tørk godt.

2. Bland deg minst to grønnfarger, ikke for kraftige til å begynne med. (Det skal maskeres i flere lag). Gamboge Lake Extra + litt Windsor blå .... og Quinacredone Gold + Windsor blå. Lag en blanding med Windsor og Cobalt.

3.  Væt opp rundt hundens hode og litt nedover på begge sider av kroppen. Start med den blå blandingen og mal inn fra venstre hjørne oppe og i en bue på det som skal være himmel. Fortsett med den lyseste grønne og jobb raskt langs begge sider. Fortsett med mørkere farger nedover og la fargene blande seg på papiret. For å få lyset rundt hundens hode, .... gå etter med rent vann i penselen langs toppen av hodet. Prøv å holde alt vått i en gang og sprut inn litt gult og litt mørkere grønt her og der. Tørk godt.4. Bladene skal nå maskeres. I redsel for å gå helt surr i maskeringen, gikk eg over noen av bladene igjen, med rester av den grønne malingen. Gult og Burnt Sienna. Tørket igjen og begynte å maskere de bladene jeg ville
skulle stå lyse frem. Når maskeringen var tørr, begynte jeg nederst i høyre hjørne og malte vått i vått på tørt papir med forskjellige blandinger av grønt, samt Windsor Blå og Bumt Sienna. Etter hvert som jeg kom oppover mot hodet, ble fargene mer mosegrønne og gikk over til den blå blandingen (Windsor og cobalt), før jeg jobbet meg rundt hodet med rent vann. Så fortsatte jeg nedover på den andre sien på samme måte. Unngå å male over bakdelen av hunden denne gangen. Litt av bakdelen skimtes gjennom det maskerte "virrvarret". Tørk godt


5. Jeg har lyst til å maskere ut ende noen blader, når jeg er ferdig.Nå har turen kommet til første lag på hunden og jeg har valgt meg ut fargene Quinacredone Gold samt en blanding av Cobalt og Blue Violett. Del opp hunden med hodet for seg (Gjerne ett og ett øre om det er mindre skremmende), en og en labb og kroppen for seg. Jeg begynner med hodet med stor rund pensel med svak quinacredone. Sørg for at penselen er full hele tiden og jobb etter med rent vann. Du trenger ikke å fylle den med farge hele tiden. Se etter lys og skygge. Mens hele hodet er vått, mal forsiktig inn den blå lilla fargen der du ser skyggene. Vær forsiktig med å mase med penselen. (Gult og lilla blir for grått). Bruk en tørst pensel for å samle opp overflødig vann og farge. Husk at dette bare skal være som et gjennomsiktig grunnlag. Når dette er tørt skal vi begynne å jakte på skyggene.

6.Til det første skyggelaget blander jeg Quinacredone med Burnt Sienna og jobber med små felt i foldene på ørene, rundt øya, snute o.s.v. Jeg toner ut med pensel og rent vann, men du kan også tone ut med skrubbpenselen. Gjør det du er vant med og som du behersker best. Fortsett på samme måte over hele hunden. Etter at dette er tørt kan du gå over bakgrunnen enda en gang på samme måte som forut   ...... kraftige mørke farger. Husk å variere.7. Begynn og få frem enda bedre skygger. Start med ren Blue Violet, (svakt) og mal deg rundt i
alle skygger og ton godt ut. Ikke mist lyset.
Under på buken har jeg blanda Blue Violet, Windsor Blå og Burnt Sienna. Denne blei nærmest sort og blei malt inn i de mørkeste skyggene.

8. Skyggene på kryss og tvers på magen ble malt inn i den fremdeles fuktige flaten med samme mørke farge.

9. Til slutt går jeg over skyggene på hunden, enda en gang. Med ren Burnt Sienna får den en flott
glans mot alt det blå og grønne. Etter å ha malt øynene og nesa med den mørke blandingen, samt å dryppe inn Burnt Sienna, bruker jeg rent van i penselen og drar med meg noe av fargen ut som skygger. Finpuss på detaljene her og der og tørk.
Se godt på alle skygger. Er de mørke nok. Det er bedre å finpusse litt her og der nå enn etter at du har tatt av maskeringen.  

Etter å ha studert lenge, lot jeg hele kroppen fra hodet og ned, få en tynn lasering med Burnt Sienna. Tørk og ta av maskeringen.10. Noen av bladene ble malt over. Oppe på høyre side, malte jeg inn et par skyggeblader som går helt ut i kanten. Jeg lot alle blomstene få litt Cobalt skygge og orange i midten og

SimSalaBim  ......... ferdig